FNs sikkerhetsråd

Kenya har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i oktober.

Denne uken skal Sikkerhetsrådet holde møter om den politiske og humanitære situasjonen i Syria. På torsdag skal Sikkerhetsrådet holde en høynivådebatt om samarbeid mellom FN og regionale organisasjoner. Dette møtet vil spesielt fokusere på partnerskapet mellom Den afrikanske union (AU) og FN.

Din guide til klimatoppmøtet COP26

Hvorfor møtes 25 000 politikere og aktivister i Skottland for å snakke om klima? Her er alt du trenger å vite om FNs klimatoppmøte som starter søndag neste uke.

Les saken på fn.no.

Aktuelle rapporter og arrangementer

  • UNESCO-konferanse, 26. oktober kl 14:00 i Paris: Addressing hate speech through education: Global Education Ministers Conference. Les mer her.
  • 31. oktober: FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. Les mer om toppmøtet her.
  • 25. oktober: FN-sambandet og TV2 Elevkanalens livesending "FN-dagen LIVE" om ytringsfrihet og demokrati gikk på lufta i dag. Opptaket kan sees her.

ILO: - Vi må handle nå for å redusere risikoen for naturkatastrofer

Naturkatastrofer truer med å utslette år med fremgang på utviklingsfronten i noen områder av verden. I forkant av FNs klimatoppmøte COP26, oppfordrer ILO til et bredere globalt samarbeid for å redusere risikoen for naturkatastrofer og støtte landene som er påvirket av klimaendringer og naturkatastrofer.

Les mer på ILO news.