Utenriksministeren og statsministeren markerer FN-dagen med FN-sambandet

FN fyller 75 år i år, og fredag 23. oktober feires FN-dagen med live direktesendt quiz og debatt.

FN-sambandet har invitert alle skoler fra 5. klasse på barneskolen til siste året på videregående til å delta på digitale feiringer av FN-dagen. Så langt er godt over 100 klasser påmeldt.

Quizen blir ledet av programleder Markus Bailey, blant annet kjent fra NRK Super. Statsminister Erna Solberg deltar også sammen med flere andre viktige gjester.

På Litteraturhuset i Oslo blir det debatt om koronakrisen og mulighetene for å nå FNs bærekraftsmål innen 2030. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar sammen med Dan Banik, Kathrine Sund-Henriksen, Anne Håskoll-Haugen og Thina Saltvedt. Moderator er Tone Foss Aspevoll.

Sikkerhetssituasjonen i Persiabukta

Sikkerhetsrådet skal diskutere sikkerhetssituasjonen i Persiabukten 18. oktober, to dager etter at våpenembargoen mot Iran er satt til å utgå.

I august forsøkte USA gjennom FNs sikkerhetsråd å forlenge våpenembargoen mot Iran som vil utgå den 18.oktober. Dette ble ikke vedtatt etter at Kina og Russland stemte mot, og elleve land avsto fra å stemme.

Det er ventet stor spenning rundt dette møtet. USA har sagt at de forventer "at alle FNs medlemsland vil oppfylle sine juridiske forpliktelser og innføre sanksjoner mot Iran".

Våpenhvilen i Nagorno-Karabakh glipper med nye angrep på begge sider

Konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan raser videre. Russland og Tyrkia støtter hver sin side i konflikten, slik som i Libya og Syria, samtidig som Russland selger våpen til begge sider. Faren for storkrig har ikke blitt mindre.

Bedring i verdenshandelen, men fortsatt usikre tider

Global handel har begynt å hente seg inn igjen etter koronakrisen, men fremtidsutsiktene er fortsatt svært usikre, ifølge Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Bedring i verdenshandelen, men fortsatt usikre tider

Global handel har begynt å hente seg inn igjen etter koronakrisen, men fremtidsutsiktene er fortsatt svært usikre, ifølge Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Guy Ryder: - La oss snakke om psykisk helse på arbeidsplassen

I anledning verdensdagen for psykisk helse 10. oktober, tok ILOs leder Guy Ryder opp betydningen av psykisk helse på jobben. Han understreket i sin uttalelse at dette er særlig viktig i en tid hvor Covid-19 øker stresset blant arbeidstakere.

Valgobservatører til Presidentvalget

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har ankommet USA for å observere forberedelsene frem mot valget den 3. november.

OSSE er invitert av det amerikanske utenriksdepartementet og vil være operative i 28 av de 50 statene, samt i Washington D.C.