Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fysiske møter i Sikkerhetsrådet

Samme måned som Norge starter sin observatør-rolle i Sikkerhetsrådet, vil medlemslandene igjen møtes fysisk rundt det sirkelformede bordet for første gang siden koronapandemien brøt ut.

FN: - Sjokkerende voldsspiral for migranter som reiser fra Libya til Europa

Kontoret til FNs høykommissær for menneskerettigheter oppfordrer til umiddelbar handling overfor den kritiske situasjonen for migrantene som forsøker å krysse Middelhavet. Migrantene møter vold og utrygghet i Libya, på havet og i Europa – en voldsspiral menneskerettighetskontoret kaller «sjokkerende».

ILO-kronikk om den banebrytende kvinnekonferansen i Beijing i 1995

Det er 25 år siden den viktige Beijing-konferansen for kvinners rettigheter. Ambisjonene om global likestilling må fortsatt oppnås. ILOs første kvinnelige nestleder, Mary Chinery-Hesse, som ledet ILO-delegasjonen til Beijing, skriver i denne kronikken om konferansen for 25 år siden og hva som fortsatt gjenstår.

Nobels fredspris 2020 kunngjøres fredag 9. oktober

Både PRIO og Norges fredsråd har laget lister over hvilke kandidater de tror kan få årets Nobels fredspris. Blant kandidatene de foreslår er Reporters Without Borders og The Committee to Protect Journalists. CNN nevner også Verdens helseorganisasjon (WHO) som en mulig kandidat.