Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

UNICEF planlegger massiv operasjon for å levere vaksiner

UNICEF planlegger nå en svært omfattende operasjon for å få levert og fordelt koronavaksiner til 92 land. Operasjonen vil starte så snart vaksinene er klare.

Ekstremister utnytter pandemien

Kriminelle og voldelige ekstremister utnytter pandemien til å bygge opp sine nettverk og undergrave tilliten til myndighetene, ifølge en fersk forskningsrapport som FNs forskningsinstitutt for interregional kriminalitet og folkerett (UNICRI) har publisert.

Covid-19 rammer kvinner i tekstilindustrien hardt

Kvinner i tekstilindustrien er ofte utsatt for diskriminering, trakassering, underbetaling og tunge omsorgsoppgaver. Nå har pandemien gjort situasjonen deres enda vanskeligere, ifølge ILO.

Klimadialoger 2020

23. november starter to uker med digitale klimamøter i FN. En rekke møter og dialoger mellom partene i klimakonvensjonen vil sette søkelys på videre klimatiltak. Årets partsmøte rundt klimakonvensjonen, COP26 er utsatt til april 2021, og FNs klimakonvensjon (UNFCC) ønsker med disse dialogmøtene å holde trykket på økte ambisjoner oppe.

Biden som president, hva så med FN?

Joe Biden har lovet å reversere en del av Donald Trumps avgjørelser som har svekket FN. Hvor vanskelig er egentlig dette i praksis? Flere utenrikseksperter har gitt sin dom over hvor vanskelig det vil bli for USA å gjenoppta relasjoner med FN.

Bekymring over situasjonen i Vest-Sahara

Etter nesten tre tiår med våpenhvile, har det brutt ut krig i det okkuperte Vest-Sahara.

Saharawiene har fått nok av den marokkanske okkupasjonen, og de er lei av tomme løfter fra FN.