Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bachelet sier videre at «et land trenger at sine ledere fordømmer rasisme utvetydig; for dem å reflektere over hva som har drevet folk til kokepunktet; å lytte og lære; og å iverksette tiltak som virkelig takler ulikhet».

Trump får kritikk av FNs spesialrapportører

Flere av FNs spesialrapportører innen menneskerettigheter har vært kritisk til politibrutaliteten i USA, og til president Trumps håndtering av opptøyene.

FNs spesialrapportør mot tortur, Nils Melzer, svarte på en Twitter-melding fra Trump, der Trump hadde skrevet «LOV & ORDEN!». Melzer svarte at lov og orden starter ikke med å undertrykke uenighet, men med å avvikle straffefrihet for politibrutalitet, utbytting, tortur, dronemord, krigsforbrytelser og aggresjon.

Melzer avsluttet tweeten, som var adressert til Trump, med å skrive at «forbrytelser avler forbrytelser, og vold avler vold – kan du ikke se skriften på veggen?».

FNs spesialrapportør mot utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard, skriver i Washington Post 2. juni at tiden for en betydelig reform av politiet for å beskytte amerikanske borgere er nå. «Hvis ikke nå, når?», skriver Callemard.

FN får kritikk for at reaksjonene mot Trump og USA er for svake

Ikke alle er like fornøyd med FNs reaksjoner på den pågående krisen i USA. I en kritisk artikkel om FNs reaksjoner hevdes det at FN-organer og FN-ledere, slik som generalsekretær Antonio Guterres, har uttrykt seg altfor svakt, og trekker frem Michelle Bachelet som det eneste unntaket.

Ressurser