Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

ILOs 109. Internasjonale Arbeidskonferanse vil i år avholdes digitalt på Zoom. Den avholdes fra 3. -18. juni. Konferansen er delt i to bolker, med hovedbolken i juni og en bolk to i november- desember.

Det er uheldig at delegatene for annet år på rad, ikke får møtes ansikt til ansikt. Fordelen med et digitalt arrangement er imidlertid at flere kan delta som observatører i de mest relevante møtene, uten å måtte fly til Genève.

Årets temaer

Temaene på møtene som skal avholdes i juni vil blant annet være funnene i en spesialrapport på ILOs covid-19 respons , ILOs program og budsjett for 2022-23 , temaer rundt sosial beskyttelse , og rapporter om arbeidsstandarder gjennom pandemien med eksempler fra ulike land.

World of work

The World of Work toppmøtet, som har fått tittelen International action for a human-centred COVID-19 response, avslutter junikonferansen og finner sted 17- 18. juni. Da vil statsoverhoder og regjeringssjefer tale og delta i paneldebatter.

konferansens nettside ligger informasjon om de ulike arrangementene, inkludert registrering av talere til plenum og deltakelse i komiteene, samt søknadsskjemaet for observatører fra de ulike sidene i trepartssamarbeidet.

Nettsiden har også en ukentlig bulletin med program og praktisk informasjon om hva som skjer i ILO. Fra 31. mai vil bulletinen oppdateres daglig så lenge konferansen varer.