— Barn fortsetter å betale den høyeste prisen for vold, advarer FNs barnefond (UNICEF) i en uttalelse. Siden situasjonen fortsatt er svært ustabil, frykter UNICEF at et økende antall barn vil lide.

Bare noen uker inn i det nye året var syv palestinske barn og ett israelsk barn blitt drept, og mange flere såret.

Bare siden 26. januar har terrorangrepet utenfor en synagoge i Jerusalem etterlatt minst syv israelere døde og tre skadet, og raidet av en flyktningleir på Vestbredden resulterte i drap på ni palestinere.

I år viser nyhetsrapporter at rundt 30 palestinere skal ha blitt drept på Vestbredden – inkludert en 14 år gammel gutt.

Et lignende mønster i 2022 førte til at mer enn 150 palestinere og 20 israelere døde på Vestbredden og i Israel.

FNs generalsekretær António Guterres og andre FN-topper fordømte forrige ukes drap, og ba om tilbakeholdenhet og en tilbakevending til fredssamtaler.

I tråd med disse oppfordringene appellerte UNICEF til alle parter om å redusere intensiteten av denne voldelige situasjonen, vise den ytterste tilbakeholdenhet, og avstå fra å bruke vold – spesielt mot barn, i samsvar med internasjonal lov.

— Dette må ta slutt, vold er aldri en løsning, og alle former for vold mot barn er uakseptable, understreket UNICEF.

På sin side har FN-organisasjonen som mål å hjelpe unge mennesker på en rekke måter, fra å være vertskap for «hackathons» til å takle traumer utløst av vold og fordrivelse, gi støtte til tolv familiesentre over hele Gaza, og tilby psykososiale tjenester til mer enn 15 000 barn.