FNs generalsekretær António Guterres ønsket gjenopptakelsen av forsendelser velkommen etter at enighet var oppnådd med den syriske regjeringen. Dette melder UN News.

Bab al-Hawa-overgangen stengte i juli, etter at Sikkerhetsrådet ikke klarte å oppnå konsensus om to konkurrerende resolusjoner som ville ha fornyet hovedkorridoren.

Rundt fire millioner syrere i den siste opprørskontrollerte nordvestlige enklaven er avhengige av nødhjelp, som ble etablert i 2014 gjennom godkjenning fra Sikkerhetsrådet.

«Sentralt» for FNs bistandsinnsats

— Selv om våre humanitære operasjoner har fortsatt å hjelpe millioner av mennesker i nød i Nordvest-Syria, har Bab al-Hawa-overgangen lenge vært sentral i FNs innsats for å levere hjelp i Nordvest-Syria, sa Guterres.

Bab al-Hawa-grenseovergangen vil være tilgjengelig de neste seks månedene, ifølge regjeringsavtalen. Avtalen gir også FN fullmakt til å bruke Bab al-Salam og Al-Ra'ee grenseoverganger i ytterligere tre måneder.

Ifølge nyhetsrapporter fraktet en konvoi med søtten lastebiler medisiner, kosttilskudd, og medisinsk utstyr inn i Idlib-regionen på tirsdag.

«Større innsats» trengs

Mer enn 80 prosent av bistanden til regionen går gjennom Bab al-Hawa. De to andre kryssene er lengre og dårlig vedlikeholdt, og byr på store utfordringer for humanitær innsats.

— Siden flere mennesker enn noen gang trenger humanitær hjelp i Syria, understreker generalsekretæren behovet for en stadig større innsats for å sikre at vi når alle dem som trenger det, sto det i uttalelsen.