På denne siden gir vi deg en oversikt over hvilke personopplysninger vi behandler, hvorfor vi gjør det og når vi gjør det. Det er frivillig for dem som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Grunnlaget for å lagre og behandle opplysningene er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Webanalyse

FN-sambandet bruker Matomo for å analysere bruken av våre nettsider. Vi henter blant annet informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøkene varer og hvilke nettlesere brukerne har. Dette er en viktig del av arbeidet for å lage best mulig nettsider for brukerne våre.

Matomos analyser er fullstendig anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere enkeltpersoner. Dataene som er lagret av Matomo er ikke knyttet til andre informasjonskilder, og overføres heller ikke til tredjeparter. Det rettslige grunnlaget for å bruke Matomo er ditt samtykke i henhold til artikkel 6 (1) a) i personopplysningsloven.

Informasjonen Matomo samler inn, lagres på en intern server. Mottatte opplysninger er underlagt Matomos retningslinjer for personvern.

Vi vil aldri selge våre innsamlede data til noen.

Hva Matomo samler inn

For at vi skal kunne gi deg den best mulige opplevelsen på nettsidene våre, må vi samle inn og behandle visse opplysninger. Avhengig av din bruk av tjenestene, kan det omfatte:

Kontakt oss via e-post — når du for eksempel ber om støtte, sender oss spørsmål eller kommentarer, eller rapporterer et problem, samler vi inn navn, e-postadresse, melding osv. Vi bruker disse dataene utelukkende i forbindelse med å svare på spørsmålene vi mottar.

Brukerdata — når du besøker nettstedet vårt, vil vi lagre: nettstedet du besøkte oss fra, hvilke deler av nettstedet du besøker, datoen og varigheten av besøket ditt, din anonymiserte IP-adresse, enhetstype, språk og mer. Vi behandler disse bruksdataene i Matomo Analytics utelukkende for statistiske formål, for å forbedre nettstedet vårt samt for å gjenkjenne og stanse misbruk.

Informasjonskapsler — vi bruker informasjonskapsler («cookies») for å analysere brukermønsteret på FN-sambandets nettsider. Informasjonskapsler er små tekstfiler eller binære data som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Filene kan kun leses av fn.no og brukeren selv, og benyttes for eksempel  for å se om brukeren har besøkt nettstedet tidligere, hvilke tidspunkt nettstedet ble brukt og hvilke nettsider brukeren besøkte.

Informasjonskapslene inneholder ikke personlig eller identifiserende informasjon. Formålet med informasjonskapsler er å få statistikk om bruken av nettstedet som hjelp til videre utvikling og forbedring av tjenesten. Bruk av informasjonskapsler kan også forbedre ytelsen for brukerne, for eksempel ved at sider lastes raskere.

Det er FN-sambandet og leverandører som benyttes til vedlikehold og utvikling av nettstedet som behandler opplysningene. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev fra FN-sambandet, slik at du mottar nyheter og informasjon på e-post fra oss. E-postadressen din brukes til å sende deg nyhetsbrev via tjenesten NTB Info. Vi gir ikke ut e-postadressen din til tredjepart.

I alle nyhetsbrev fra oss finner du lenker for å melde deg av nyhetsbrevet, og til vår personvernerklæring. Du kan få innsyn i hvilke data som er registrert, og kan selv fjerne eller oppdatere opplysningene om deg selv.

E-postadressen din lagres inntil du selv velger å fjerne dataene.

Medlemsskoler

FN-sambandet har en FN-skoleordning som gir våre medlemmer spesialtilbud, rabatter og ekstra oppfølging. I tillegg koordinerer vi UNESCOs skolenettverk med skoler som satser spesielt på internasjonalisert undervisning.

Påmelding til FN-skoleordningen skjer via våre nettsider, og data innsamlet her brukes til kommunikasjon og oppfølging av våre FN-skoler. Alle FN-skoler mottar våre nyhetsbrev som er rettet spesielt mot skoleverket per e-post.

FN-sambandets ansvar

Det er du som eier dine opplysninger. Personvern er en menneskerettighet. Med EUs personvernforordning (GDPR) øker kravene også i Norge til hvordan bedrifter og organisasjoner kan behandle personopplysninger.

Det er FN-sambandet (org.nr 971274859) som er behandlingsansvarlig, altså den som bærer ansvaret for å behandle de personopplysninger som du gir til oss eller som vi eventuelt samler inn. Vi er ansvarlig for at behandlingen av personopplysningene skjer i samsvar med gjeldende lovgivning.

Du har rett til å vite hva som lagres om deg og du har rett til å få slettet personlige opplysninger som er lagret hos oss. Ønsker du oversikt over lagrede personopplysninger eller ønsker at disse skal slettes, kan du kontakte oss på fn-sambandet@fn.no, eller sende brev til: FN-sambandet, Storgata 33a, 0184 Oslo.