Lærerkonferansen 2023
Hovedmålet med konferansen var å øke kunnskapen om hvordan den samiske kulturarven kan bidra til å løse store globale utfordringer. Til sammen deltok 65 lærere og rektorer fra UNESCO-skoler i hele Norge, inkludert noen fra Sverige og Finland. Statssekretær fra Kommunal- og distriktsdepartementet, Nancy Charlotte Porsanger, og sametingspresident Silje Karine Muotka var med på åpningsseremonien.
Deltakerne på konferansen var to dager i Alta og én i Kautokeino på den Samiske Høyskolen. De besøkte en reindriftsfarm og Alta museum, hvor det er 6000 år gamle helleristninger. Dette er et av UNESCOs verdensarvsteder i Norge. Målet for de tre dagene i nord var økt samarbeid og nettverksbygging, der det blant annet var invitert flere foredragsholdere som er eksperter på ulike felt innen samenes kultur og identitet.
Lærerkonferansen 2022
I september 2022 var lærerkonferansen i Nordhordland biosfæreområde. Programmet bestod av bedriftsbesøk til Skjærgårdsfisk visningsanlegg med rib-tur ut til mærene. Det var omvisning på Hillesvåg Ullvarefabrikk med fokus på bærekraftig produksjon. I tillegg besøkte lærerne Lyngheisenteret og ble guida gjennom lyngheiene og opplyst om viktigheten av bevaring av disse som er en del av vår felles kulturarv. Nesten 90 % av lyngheiene i Europa har gått tapt de siste 100 årene.
Lærerne besøkte også Teknologisenter Mongstad (TCM) der de fikk et godt innblikk i hvordan testsenteret fungerer og hvordan det blir jobbet kontinuerlig med testing av fangst av CO₂. I nordavindskuling og regn rodde lærerne i Oselverbåter over Lurefjorden. I tillegg var det en rekke interessante innlegg fra både eksterne og interne foredragsholdere under konferansen.
Begge konferansene ble gjennomført med støtte fra Nordplus (Nordisk Ministerråd).
Lærerkonferansen 2024
Alle UNESCO-skoler får mulighet til å sende to lærere på den årlige nasjonale lærerkonferansen. Mer informasjon om lærerkonferansen 2024 kommer snart.