Ifølge den siste prognosen fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), gikk det samme beløpet tapt i 2020. Dette gjør denne til en av de hardest rammede sektorene under koronapandemien. FNs særorganisasjonen for turisme kaller sektorens gjenoppbygging for "skjør" og "saktegående".

Omikron påvirker

Til tross for noen forbedringer i inntektene i sektoren den siste tiden, advarer rapporten om at etterspørselen etter reiser kan bli ytterligere påvirket av "ujevne vaksinasjonsrater rundt om i verden". Nye covid-19-mutasjoner fører også nå til nye reiserestriksjoner i noen land.

I løpet av de siste dagene har fremveksten av Omikron-varianten av koronaviruset ført til at dusinvis av land har gjeninnført restriksjoner på innreise. Flere land har også lagt planer om å fjerne eller redusere innreiseregler på is, og dette fører til stor usikkerhet for de som ønsker å bestille feriereiser over hele verden.

Fortsatt dramatisk nedgang

Økningen i oljeprisen og problemer med globale forsyningskjeder har også hatt en effekt på reiselivsnæringen. Ifølge de siste UNWTO-dataene, forventes internasjonale turistreiser å holde seg 70-75 prosent under 2019-nivåene også i inneværende år. Dette er en tilsvarende nedgang som i 2020.