For fjerde året på rad inviterer FN-sambandet og TV2 Skole - Elevkanalen skoleklasser fra mellomtrinn, ungdomstrinn og videregående til en digital markering av FN-dagen.

Sendingen vil være tilgjengelig fra og med mandag 21. oktober, så den kan brukes på FN-dagen, men også dagene før. Programmet blir liggende tilgjengelig også etter dette, dersom det passer bedre for klassen å se det på et senere tidspunkt.

Direktelenken til sendingen kommer!

Tema for FN-dagen 2024: En mer fredelig verden er mulig: Hva gjør FN?

FN ble opprettet den 24. oktober 1945 for å forhindre en ny verdenskrig. Siden da har FN fått mange ulike roller å fylle i verdenssamfunnet, og FN arbeider med svært ulike temaer. Likevel ser vi i dag, mer enn 75 år senere, at verden koker og at krisene står i kø. Multilateralt samarbeid, håp og handlekraft er derfor viktigere enn noen gang. Dialog og diplomati kommer til å vinne frem, og uten en verdensorganisasjon som FN ville dette vært mye vanskeligere. Dette ser vi nærmere på i forbindelse med FN-dagen 2024 med temaet En mer fredelig verden er mulig: Hva gjør FN?

Se FN-dagen LIVE!

Følg med! FN-dagen live 2024 har premiere 21. oktober på FN-sambandets YouTube-kanal.

Direktelenken kommer!

Programmet blir også liggende tilgjengelig etter dette, dersom det passer bedre for klassen å se det på et senere tidspunkt.

Undervisningsopplegg

Vi har også utarbeidet et undervisningsopplegg som vi anbefaler blir gjennomført med elevene før, under og etter sendingen. På den måten vil elevene få et enda større faglig utbytte av FN-dagsendingen 2024.

Direktelenken til undervisningsopplegget finner du her.