Dounia og prinsessen av Aleppo

For 5.-7. trinn

Når krigen i Syria herjer og det ikke lenger er trygt å bli igjen må seks år gamle Dounia forlate hjemmet sitt. Livet endrer seg når faren settes i fengsel, og sammen med besteforelrene og naboer forlater Dounia hjembyen. Godt hjulpet av prinsessen av Aleppo og noen magiske frø i lommen legger de ut på en farlig, men spennende reise for å finne trygghet.

Filmen berører, engasjerer og inspirerer. Den er et godt utgangspunkt for videre arbeid om menneskerettigheter og mennesker på flukt på mellomtrinnet. Filmen har arabisk tale og norske undertekster.

Les mer om filmen her

Tårnet

For 8.-10. trinn

— Hvis vi ikke kjenner fortiden vår, hvor vi kommer fra, hvem er vi da? spør Sidi sitt 11 år gamle oldebarn Wardi. Wardi vokser opp i en leir i Libanon som fjerde generasjons flyktning fra Palestina. Sidi, som måtte forlate Palestina i 1948, ser nå at huset han bare skulle være i en kort stund, er blitt et tårn med én etasje for hver generasjon. Han er døende og gir Wardi et viktig oppdrag: Hvilken vei skal hun ta? Hva kan hun lære av fortiden?

«Tårnet» er et godt utgangspunkt for samtaler og videre arbeid om menneskerettigheter og om det å leve som flyktning. 

Les mer om filmen her

And Still I Sing

For videregående skole

I «And Still I Sing» blir vi kjent med venninnene Zahra og Sadiqa som er med i den populære sangkonkurransen Afghan Star. Sammen med Aryana Sayeed, superstjerne og menneskerettighetsaktivist, følger vi disse tre kvinnene som synger i kampen for sine rettigheter i et Afghanistan der Taliban stadig får sterkere fotfeste.

Filmen er en sterk skildring av en kamp for grunnleggende rettigheter og kvinner i Afghanistan som trenger og fortjener vår oppmerksomhet.

Les mer om filmen her

Bestill FN-film fra Sør til din skole

Slik bestiller du oss

Kontakt FN-sambandet i din region for å bestille filmvisning på din FN-skole: