Nyheter

Her finner du aktuelt fra FN og FN-sambandet. Hold deg oppdatert, meld deg på nyhetsbrevet. Pressemeldinger finner du på denne lenken.

Pride-parade i London i 2016. Foto: Ian Taylor/Unsplash.

LHBT+ og FNs bærekraftsmål

Seksuelle- og kjønnsminoriteter, LHBT+, er ikke nevnt i bærekraftsmålene. Likevel mener FN at å sikre skeives rettigheter er avgjørende for å nå målene.

Se mer

— ILOs mandat og arbeid er mer nødvendig enn noensinne, sier statssekretær Per Olav Skurdal Hopsø

I dag ble det norske innlegget holdt under den 112. sesjonen av den årlige ILO-konferansen. — Vi må styrke sosial dialog og sikre anstendig arbeid over hele verden, understreket Hopsø.

Se mer

Arbeidslivsnytt - mai 2024

I dette nyhetsbrevet gir vi deg de siste rapportene, litt om nye samarbeid, noen høydepunkter fra ILO rundt om i verden, hvilke land som har ratifisert ILO-konvensjoner i det siste, og hvordan arbeidslivspartene her i landet har tatt grep.

Se mer

Den internasjonale arbeidskonferansen 2024: Høydepunkter

Den 112. sesjonen av Den internasjonale arbeidskonferansen, som i år holdes fra 3. til 14. juni ved FNs hovedkontor i Genève, er «verdens parlament» for arbeidslivsspørsmål. FN-sambandet gir deg høydepunktene, dag for dag.

Se mer

Den internasjonale arbeidskonferansen (ILC) 2024 åpner: En verdig kick-off

Nå skal trepartssamarbeidsparter fra 187 land samle seg rundt bordet og finne et felles rutekart for enorme problemer. — Den internasjonale arbeidskonferansen har vist oss mange ganger at man finner bedre løsninger når man finner dem sammen, oppfordret konferansepresidenten innledningsvis.

Se mer

Denne uka i FN: Syv ting du bør få med deg under Den internasjonale arbeidskonferansen

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

Den internasjonale arbeidskonferansen: Syv ting du bør få med deg

«Verdensparlamentet» for arbeidslivet åpner i Genève mandag 3. juni. Vi gir deg alt du ikke bør gå glipp av.

Se mer
Nelson Mandela, som var visepresidenten av Sør-Afrikas African National Congress (ANC) på den tiden, deltok på Den internasjonale arbeidskonferansens 77. sesjon i 1990, etter han ble løslatt fra fengsel etter 27 år. Han hyllet ILO for sin kamp mot apartheid på 1960-tallet. Foto: ILO.

Viktig for deg, viktig for meg: Den internasjonale arbeidskonferansen gjennom tidene

Mange av de rettighetene vi har i arbeidslivet, og kanskje tar for gitt, kommer fra den årlige ILO-konferansen, der regjeringer deltar på lik linje med arbeidsgivere og fagforeninger.

Se mer

ILO spår at den globale arbeidsledigheten faller i år

Den ferske arbeidsledighetsrapporten understreker også at «sneglefarten» mot å minske ulikheter er grunn til bekymring.

Se mer

Internasjonal dag for FNs fredsbevarende styrker

29. mai markeres Den internasjonale dagen for FNs fredsbevarende personell. Årets tema, «Forberedt for fremtiden, den bygger vi sammen», understreker viktigheten av kollektiv handling for å skape en mer fredelig verden.

Se mer

Denne uka i FN: ICJ beordrer Israel til å stanse Rafah-offensiven – hva skjer nå?

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN

Se mer

Den internasjonale domstolen beordrer Israel til å stanse Rafah-offensiven – hva skjer nå?

«Verdens domstol», ICJ, har utstedt en juridisk bindende ordre til Israel om å stanse invasjonen av Rafah, og fastslår at den humanitære situasjonen er katastrofal. Hva skjer videre?

Se mer

WHA77: Alle for helse, helse for alle

Verdens helseforsamlings (World Health Assembly) 77. sesjon åpner 27. mai. Der skal delegater, partnerorganisasjoner, sivilsamfunnsrepresentanter og WHO-eksperter sette nåværende og fremtidige prioriteringer for globale folkehelsespørsmål.

Se mer
Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Foto: Wikimedia Commons /OSeveno (CC BY-SA 4.0)

Fem ting du bør vite om Den internasjonale straffedomstolen (ICC)

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har utstedt en anmodning om arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og tre Hamas-ledere for påståtte krigsforbrytelser. Men hva er ICC, og hva gjør de?

Se mer

Internasjonal dag mot homofobi, transfobi og bifobi – ingen utelatt

Den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi markeres hver 17. mai for å øke bevisstheten, bekjempe diskriminering og fremme likestilling for LHBTQIA+-personer.

Se mer