Nyheter

Her finner du aktuelt fra FN og FN-sambandet. Hold deg oppdatert, meld deg på nyhetsbrevet. Pressemeldinger finner du på denne lenken.

Debatt: FN ved et vendepunkt?

I en verden som stadig står overfor mer komplekse og sammenfiltrede utfordringer, er tiden overmoden for en fornyelse av FN. Det bør utenriksminister Espen Barth Eide og regjeringen være pådrivere for.

Se mer

Nasjonalbudsjettet: Regjeringen nedprioriterer FN

— Regjeringen har lovet sterk oppslutning om FN og folkeretten, men det er vanskelig å se i deres budsjettprioriteringer, sier FN-sambandets generalsekretær, Catharina Bu.

Se mer

Denne uka i FN: Et kjempeskritt fremover for Palestina?

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

Et kjempeskritt fremover for Palestina?

Norge var ikke bare ett av 143 land som sa «ja, takk» til at Palestina skal gis status som fullverdig FN-medlem, de var også medforslagsstiller til en viktig resolusjon som oppgraderer Palestinas status i mellomtiden.

Se mer

Hva er Philadelphia-erklæringen?

Den 10. mai fyller ILOs Philadelphia-erklæring 80 år. FN-sambandet forklarer hva den går ut på, og hvorfor erklæringen er like viktig for sosial rettferdighet i dag.

Se mer

Verdens migrasjonsrapport 2024 – 3 ting vi har lært

En fersk FN-rapport avslører store endringer i migrasjonsmønstre, blant annet et rekordhøyt antall fordrevne og en kraftig økning i migrantoverføringer.

Se mer

Denne uka i FN: Hvem blir FNs neste nødhjelpssjef?

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

Hvem blir FNs neste nødhjelpssjef?

Nå har startskuddet gått for jakten på den nye nødhjelpskoordinatoren, som er en av FNs viktigste roller. Men, FN-sjefen må holde tungen rett i munnen – vi trenger ikke bare en flink kandidat, det vi trenger nå er den best kvalifiserte kandidaten.

Se mer

Arbeidslivsnytt - april 2024

I denne utgaven av nyhetsbrevet får du det siste fra ILO på HMS, flere ferske rapporter, litt om nye og opptrappede samarbeid, og en rekke høydepunkter som viser hvordan arbeidslivspartene her i landet tar grep. 

Se mer

Pressefriheten under press: 70 prosent av miljøjournalister har blitt angrepet

En ny UNESCO-rapport publisert på Den internasjonale dagen for pressefrihet advarer mot økende vold og trusler mot journalister som rapporterer på miljø- og klimaforstyrrelser.

Se mer

Europa: Overvekt hos barn skjøt i været med pandemien

Koronapandemien har ført til økt fedme blant barn i skolealder i Europa, ifølge en ny rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Nå haster det med tiltak.

Se mer

FNs Goodwill-ambassadører: Hvem de er, hva de gjør

I NRKs dramakomedie «Cammo» har hovedrolleinnehaverne blitt innsatt som FNs Goodwill-ambassadører. Men hva er egentlig en Goodwill-ambassadør, og hva gjør de? FN-sambandet forklarer.

Se mer

Denne uka i FN: Vetobruk – peker pilene opp eller ned?

Hver mandag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

Vetobruk – peker pilene opp eller ned?

For to år siden bestemte FNs generalforsamling at overvåkning av vetorettsbruk er nødvendig. Har dette hjulpet, eller sier Sikkerhetsrådets faste medlemmer fortsatt «ellers takk» til initiativer ment for å opprettholde fred og sikkerhet like ofte som før? FN-sambandet forklarer.

Se mer

Ett år med krig i Sudan – hva skjer nå?

Krigføringen har kastet landet ut i en forferdelig humanitær krise, der flere millioner står i fare for å dø av sult.

Se mer