Nyheter

Her finner du aktuelt fra FN og FN-sambandet. Hold deg oppdatert, meld deg på nyhetsbrevet. Pressemeldinger finner du på denne lenken.

UNRWAs granskingsrapport: Fire ting vi har lært

Tidligere denne uken kom den uavhengige granskingsrapporten mange hadde ventet på. FN-sambandet gir deg hovedfunnene og veien videre for UNRWA.

Se mer

Denne uka i FN: Klimaendringene skaper en skummel «cocktail» av alvorlige helsefarer for 70 prosent av verdens arbeidere

Hver mandag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

ILO: Klimaendringene skaper en skummel «cocktail» av alvorlige helsefarer for 70 prosent av verdens arbeidere

Helsekonsekvensene av klimaendringene kan omfatte kreft, hjerte- og karsykdommer, luftveissykdommer, nyresvikt og psykiske lidelser.

Se mer

Fem fakta om likestilling og seksuell og reproduktiv helse og rettigheter

I løpet av de siste 30 årene har den globale innsatsen for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter gjort bemerkelsesverdige fremskritt.

Se mer

Tre ting du bør vite om årets møte i FNs permanente forum for urfolkssaker

Her er tre ting du bør vite om denne sesjonen av FNs permanente forum for urfolkssaker (UNPFII) – som i år varer fra 15. til 26. april.

Se mer

Myanmar: Middelklassen «forsvinner»

FNs utviklingsprogram (UNDP) advarer om en kraftig fattigdomsøkning, og at middelklassen i Myanmar er i ferd med å «forsvinne» på grunn av økende usikkerhet og konflikt.

Se mer

Hva må til for å redde bærekraftsmålene?

Uten flere – og de rette – investeringene i dag og i morgen, vil den globale «dugnaden» for en mer rettferdig og likestilt verden innen 2030 mislykkes, ifølge en fersk rapport.

Se mer

Denne uka i FN: Blir Palestina FNs nyeste medlemsland?

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer

30 år siden folkemordet i Rwanda – sviktet FN?

7. april er FNs minnedag for ofrene for folkemordet i Rwanda i 1994. I løpet av en periode på hundre dager mistet opp mot en million mennesker livet i det som regnes å være ett av historiens verste folkemord. Hvordan kunne verden la det skje? Og hva var FNs rolle i konflikten?

Se mer

Blir Palestina FNs nyeste medlemsland?

2. april gjenopptok palestinerne offisielt søknaden om å bli fullverdige medlemmer av FN, som de mener er nødvendig i lys av Israels offensiv i Gaza. Men hva må til, og hvor sannsynlig er det at dette nå blir FNs 194. medlemsland? FN-sambandet forklarer.

Se mer

Arbeidslivsnytt - mars 2024

Fra 4. til 14. mars holdt ILOs styre sitt 350. møte i Genève, Sveits. Der tok partene i trepartssamarbeidet viktige beslutninger rundt levelønn og sosial rettferdighet. Temaet for ILO og arbeidslivspartene denne måneden, i lys av Kvinnedagen 8. mars, var kvinners arbeid og likestilling mellom kjønnene.

Se mer

Norge øker støtten til migranter og mennesker på flukt

Den norske regjeringen gir 70 millioner kroner til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) for å støtte organisasjonens respons på presserende behov verden over.

Se mer

ILO: Moderne slaveri fører til årlig fortjeneste på nesten 240 milliarder dollar

En ny studie om tvangsarbeid i privat sektor viser en økning på 37 prosent i ulovlig fortjeneste fra tvangsarbeid siden 2014.

Se mer

FN-sambandet oppretter fagråd

Rådet skal være et forum for gode faglige diskusjoner om FN og multilateralt samarbeid, og bidra til å sette den tematiske og strategiske retningen til FN-sambandet i 2024.

Se mer

Denne uka i FN: Hva er veien videre for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA)?

Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Se mer